Un furt din auto la 2 zile…

A crescut numarul de furturi din autoturisme! Politistii spun ca numai in primele 10 luni ale anului au fost raportate aproape 170 de astfel de infractiuni. In doar 47 de cazuri autorii au fost prinsi. Restul cazurilor sunt inca in cercetare.

Daca luam in considerare statisticile politistilor la fiecare doua zile o masina este sparta. In primele 10 luni ale anului in Sibiu s-au produs 167 de furturi din auto. In 95 de cazuri este vorba despre furt de bunuri. Hotii au sustras din autoturisme laptopuri, telefoane mobile uitate de proprietari, portmonee, casetofoane si ce le-a mai picat in mana. In alte 59 de cazuri hotii au furat capacele, stergatoarele sau oglinzile masinilor. In cele 13 cazuri ramase pana la numarul total vorbim despre furtul placutelor cu numarul de inmatriculare.

Politistii le recomanda posesorilor de autoturisme sa nu lase bunuri la vedere in autoturism, sa se asigure ca sunt incuiate toate usile si geamurile atunci cand pleaca din masina, sa fixeze dispozitive antifurt pe rotile masinii, sa inscripioneze numarul de inmatriculare al masinii pe oglinzile laterale si sa isi parcheze autoturismele in spatii special amenajate, luminoase si daca este posibil dotate cu aparatura de supraveghere. Politistii ii mai sfatuiesc pe sibieni sa incuie masina chiar si in statiile peco atunci cand se duc sa plateasca dupa ce au alimentat.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS