Ultimele zeci de doze de vaccin impotriva gripei

Hila Ovidiu

Medicii de familie numara pe degete dozele de vaccin antigripal ramase in stoc. Au beneficiat in acest sezon de imunizare gratuita peste 26.500 de sibieni aflati in categoriile de risc. Saptamana aceasta se incheie campania de vaccinare din iarna 2018-2019.

Cele cateva zeci de doze care mai sunt disponibile vor fi folosite in cursul acestei saptamani iar apoi se va declara inchiderea sezonului de vaccinare impotriva gripei in iarna 2018-2019. Pana la acest moment au fost vaccinati un numar de 26.581 de sibieni aflati in categoriile de risc. Vorbim aici despre aproape 15 mii de pensionari, peste 7800 de bolnavi cronici, 2351 de medici, 70 de femei insarcinate, aproximativ 1200 de persoane aflate in centrele de ocrotire sociala si 435 de angajati ai Mai, MAPN, SRI dar si membri ai familiilor acestora.

Primii care au fost imunizati  impotriva gripei, in luna septembrie a anului trecut, au fost cei care lucreaza in spitale sau in centre de ocrotire sociala. Cateva zeci de doze au fost au fost pastrate ulterior pentru cazuri de urgenta in asteptarea unei noi transe de vaccin, destinate populatiei. Pentru persoanele aflate in categoriile de risc vaccinarea impotriva gripei a inceput in luna octombrie. Cei mai multi sibieni, peste 3 mii au fost imunizati in cea de-a doua saptamana de la demararea campaniei de vaccinare a populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mizerie, asfalt stricat si borduri "inierbate" pe strada Berariei

La 2 pasi de Corso de Sibiu, strada Berariei arata ca si cum ar fi de dinainte de cele doua conflagratii mondiale. Mizeria si chistoacele de tigari sunt parte de peisaj iar bordurile ambelor trotuare lipsesc mai ceva ca dintii unei greble care nu a mai fost folosita de la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro