Tursib extinde traseele spre zonele mărginaşe

Hila Ovidiu

Societate sibiană de transport în comun intenţionează ca de 1 februarie să introducă noi trasee spre zonele de blocuri noi ridicate în oraş şi să prelungească rutele pentru mai multe trasee deja cunoscute.

Planul de extindere al zonei de acoperire a fost conceput la cererea sibienilor şi va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu în şedinţa ordinară din luna ianuarie.

“Sibiul se extinde din punct de vedere al spaţiilor de locuit şi dorim să oferim locuitorilor din cartierele noi posibilitatea de a utiliza transportul public pentru a ajunge la şcoală, la serviciu sau la cumpărături. Prin operarea acestor modificări, trei cartiere noi vor avea legături mai bune cu oraşul”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Astfel, Tursib propune CL Sibiu înfiinţarea unui nou traseu de autobuz care să asigure legătura cartierul Magnolia cu centrul, precum şi prelungirea traseelor 18 şi 10.

“Societatea de transport public supune aprobării Consiliului Local în şedinţa din luna ianuarie înfiinţarea traseului 19. Iniţiativa a rezultat în urma solicitărilor cetăţenilor din cartierele Alma (strada Ogorului – strada Frunzei) şi Magnolia (Calea Şurii Mici)”, precizează Primăria Sibiu.

Autobuzele care ar urma să circule pe acest traseu vor pleca din staţia de pe strada Andrei Şaguna, vor parcurge şoseaua Alba Iulia, apoi Calea Turnişorului (cu staţii în dreptul străzilor Frunzei), strada Frigoriferului şi vor avea capăt de linie în cartierul Magnolia de pe Calea Şurii Mici. Traseul de întoarcere va urmări aceleaşi străzi principale.

Pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor pe acest traseu, Tursib va înfiinţa şapte noi staţii:
–    două pe Calea Turnişorului, în apropierea intersecţiei cu strada Frunzei
–    patru pe strada Frigoriferului
–    staţia capăt de linie de pe strada Calea Şurii Mici, în dreptul cartierului Magnolia.

Prelungire de traseu pentru Tineretului

O altă propunere este prelungirea traseului 18 din Cartierul Tineretului.

Tursib pregăteşte prelungirea liniei care asigură transportul doar până pe strada Lisabona.

“În urma solicitărilor locuitorilor, autobuzele vor circula până pe strada Londra. De asemenea, pe traseul 18 se vor înfiinţa trei staţii pe strada Kiev: două în dreptul şcolii nr. 12 şi una în apropierea intersecţiei cu str. Kogălniceanu”, mai anunţă Primăria Sibiu.

Traseul 10 se prelungeşte spre cartierul nou de pe strada Zăvoi. Tursib propune prelungirea traseului cu numărul 10 până în zona acestui cartier.

Propuneriele Tursib urmează să fie supuse aprobării CL Sibiu.

În cazul unui vot favorabil, noile rute ar urma să între în vigoare începînd cu data de 1 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanţa: Trei cetăţeni albanezi, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Trei cetăţeni albanezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce traversau pe jos frontiera verde dinspre Bulgaria, pentru a intra ilegal în ţară, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie predaţi autorităţilor bulgare.Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Ostrov au observat, joi, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro