Transfagarasanul, deblocat pe un fir

Hila Ovidiu

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, dar si reprezentantii Sectiei judetene a Companiei Drumuri Nationale si Salvamontistii Sibienii au evaluat astazi situatia de pe Transfagarasan, unde au inceput sa cada pietre de pe versanti inca de duminica seara. Intre timp un fir al drumului a fost deblocat, pentru a asigura urgentele.

Luni si marti, peste 600 de metri cubi de piatra s-au prabusit pe Transfagarasan, DN7C, în apropiere de Balea Cascada, situatie care a adus la blocarea totala a drumului mai multe ore. Dupa interventia muncitorilor de la Drumuri Natioanle, circulatia a fost reluata pe un fir de mers marti seara, pana la gasirea unei solutii tehnice. Miercuri dimineata reprezentantii sectiei Sibiu a Companiei Nationale de Drumuri s-au intalnit la Balea cu pirotehnistii din cadrul ISU Sibiu si cu salvamontistii sibieni, pentru evaluarea situatiei si gasirea unor solutii pentru remedierea problemei. Reprezentantii sectiei Sibiu a Companiei Nationale de Drumuri spun ca la ora actuala accesul spre Balea Cascada pentru serviciile de urgenta sau pentru aprovizionare este posibil. Totusi, salvamontistii sibieni fac apel catre turisti sa evite deocamdata zona, deoarece inca exista riscul de alte caderi de piatra de pe versanti, situatie in care drumul va fi din noui blocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Verificarea tehnica periodica, la control

Politistii rutieri sibieni impreuna cu angajatii RAR s-au aflat astazi pe DN 1, la punctul control Vestem, pentru a verifica starea tehnica a autovehiculelor care au tranzitat zona. Oamenii legii au descoperit soferi care nu aveau deloc actele la ei, dar si autoturisme care, desi avea verificarea tehnica periodica efectuata, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro