Traficanti de persoane arestati

Hila Ovidiu

Sibienii retinuti la sfarsitul lunii trecute pentru trafic de persoane si repusi ulterior in libertate, au fost in cele din urma arestati. Procurorii DIICOT au facut recurs la decizia de eliberare, iar suspectii au primit mandate de arestare preventiva.

Cei cinci membrii ai retelei de traficanti care au fost retinuti la sfarsitul lunii trecute  de catre politisti fiind acuzati ca au recolat persoane sarmane de la Azilul de Noapte si le-au trimis peste hotarela cersit au fost in cele din urma arestati. Suspectii au fost aliberati la doua zile dupa ce au fost retinuti, insa procurorii DIICOT au facut recurs deciziei de eliberare si au castigat in instanta. La inceputul acestei saptamani suspectii au fost arestati si introdusi in arestul IPJ, unde vor sta pentru urmatoarele 29 de zile. Cei cinci, impreuna cu o alta persoana care nu a fost inca gasita, sunt acuzati de trafic de persoane si proxenetism. Suspectii sunt invinuiti ca in perioada 2010 – 2011 au racolat mai multe victime, de la un azil de noapte  din municipiul Sibiu, persoane cu o situatie  materiala precara, sau suferind de  afectiuni psihice. Apoi, sub pretextul oferirii un loc de munca, victimele au fost transportate in orasul Duisburg, Germania. Aici au fost  obligate sa practice cersetoria, prostitutia sau sa comita  infractiuni de furt si sa predea zilnic membrilor gruparii suma de 100 Euro fiecare. Victimele erau amenintate si supuse unor suferinte fizice in situatia in care nu reuseau sa predea invinuitilor sumele de bani  pretinse. Pana acum politistii au reusit sa identifice sapte dintre victimele retelei din care fac parte si doua femei. In  aceeasi perioada,  invinuitii au sustras importante cantitati de cupru, precum si combustibil, din fabrici dezafectate sau santiere din Germania.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iohannis si-ar dori Ministerul Afacerilor Europene?!

Iohannis ramane la Sibiu. Deocamdata!!! Dupa ce luni s-a vazut cu Premierul Victor Ponta,  edilul Sibiului recunoaste totusi ca s-a discutat despre posibilitatea de a prelua Ministerul Afacerilor Europene. Primarul mai spune ca intrarea in Guvern s-ar face numai cu pastrarea functiei actuale. La inceputul saptamanii, tocmai in zoua remanierii, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro