Traditii si superstitii de Florii

Crestinii ortodocsi sarbatoresc duminica Floriile sau intrarea Domnului in Ierusalim. E dezlegare la peste pentru cei care au postit pana acum. De asemenea sunt si traditii care se respecta cu sfintenie in aceasta zi!

Din punct de vedere Crestin, duminica este zi mare atat pentru credinciosii ortodocsi cat si pentru cei catolici. Primii dintre ei sarbatoresc Floriile, Intrarea Mantuitorului in Ierusali iar ceilalti au chiar Pastile.

La ortodocsi sarbatoarea este marcata cu prezenta obligatorie pentru slujba de Florii, ramuri de salcie si mancare cu peste in cazul celor care au tinut post.

In ceea ce priveste salciile, traditia spune ca acestea trebuie duse inca de la primele ore ale diminetii la Biserica pentru a fi sfintite de preot. Apoi se iau acasa si se pun la icoana si pe mormintele rudelor trecute in lumea celor drepti. Traditia populara spune ca mezinii familiei trebuie atinsi cu ramurile de salcie pentru a evita imbolnavirile si pentru a creste.

Tot in traditia populara, oamenii cauta sa vada cum va fi vremea. Daca pe lacuri sau rauri se aud broastele cantand inseamna ca va fi o vara lunga si frumoasa.  Tot in batrani se spune ca daca de Florii e soare si frumos, asa va fi vremea si in Duminica Pastelui. Si tot in credinta populara exista credinta ca, cei care se spala pe cap in aceasta zi incaruntesc inainte de vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cultura, mai "bogata" decat Sanatatea

Cultura, recreerea si religia primesc in acest an sume consistente de la Consiliul Judetean. Conducerea administratiei judetene se mandreste cu faptul ca judetul Sibiu are cea mai mare alocare destinata domeniului cultural din intreaga tara. Sumele alocate sunt mai mari chiar si decat cele dedicate bunei functionari a unitatilor medicale. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro