Tot mai multi turisti

Hila Ovidiu

Sibiul este vizitat de tot mai multi turisti. 2015 a fost cel de-al patrulea an consecutiv in care numarul vizitatorilor a fost in crestere. Mai multi turisti inseamna si mai multi bani pentru bugetul local. Numai din taxa hoteliera anul trecut municipalitatea sibiana a incasat 735 de mii de lei.

2015 pare sa fie unul dintre cei mai reusit ani ai Sibiului din punct de vedere al numarului de vizitatori. Numai din taxa hoteliera municipalitatea sibiana a incasat mai bine de 735 de mii de lei. taxa se achita de catre fiecare proprietar de hotel sau pensiune pentru fiecare noapte de cazare petrecuta in locatia sa de catre oaspetii orasului. In 2012 spre exemplu, din aceasta taxa municipalitatea a incasat 495 de lei. Anul urmator s-a anuntat a fi unul si mai prolific. In visteria locala au intrat peste 500 de mii de lei ca in 2014 incasarile sa ajunga aproape de 600 de mii de lei. Anul trecut insa incasarile au depasit orice asteptare si au crescut fata de acum doi ani cu 130 de mii de lei. Cei mai multi turisti au ajuns in judetul nostru in sezonul cald. Luna cu cei mai multi vizitatori a fost august cand incasarile de la hotelieri au fost de aproape 90 de mii de lei. Dovada vie a faptului ca numarul de viztatori creste de la an la an este si faptul ca tot mai multi turisti se adreseaza Centrelor de informare turistica din oras. Numai anul trecut au solicitat informatii si harti peste 41 de mii de vizitatori ai Sibiului. In 2014 au trecut pragul centrelor de informare aproximativ 28 de mii de turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Risc de epidemie

Risc de epidemie de poliomielita la Sibiu. Tot mai putini parinti aleg sa isi imunizeze pruncii. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica trag un semnal de alarma in acest sens si spun ca inconditiile in care virusul polio salbatic se extinde tot mai mult la nivel international vaccinarea si recuperarea copiiilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro