„Topaiala fiscala” oficializata prin Ordonanta

“Topaiala fiscala” e de acum oficiala. Guvernantii au dat ordonanta de modificare a codului fiscal. Cea mai controversata masura ramane cea  a trecerii contributiilor sociale din sarcina angajatorului in cea a angajatului. Rezultatul masurilor guvernamentale? Estimarile de inflatie se dubleaza iar leul este in cadere libera.

In ciuda protestelor din strada, a avertizarilor date de catre specialistii in economie, a celor din partea sindicatelor sau patronatelor, a primarilor care s-au plans ca raman fara bani de investitii, guvernantii au dat la mijlocul saptamanii ordonanta care spun ei, face revolutie fiscala. Pana sa intre in vigoare aceasta partidele aflate in opozitie au amenintat deja cu motiune de cenzura, sindicatele au cerut implicarea Avocatului Poporului iar cei de la BNR dau avertismente serioase.

Primele efecte sunt revizuirea BNR in ceea ce priveste rata inflatiei dar si prabusirea monedei nationale. Specialistii in ecomomie spun ca am putea incheia anul 2017 cu o inflatie ce tinde spre 3 la suta. In cursul zilei de joi un euro a fost cotat la 4,6279 in raport cu leul iar tendinta monedei nationale este de depreciere continua.

No Comment

Leave a Reply

*

*