Tinerii, predispusi la accidente de munca

Hila Ovidiu

Angajatii tineri, fara experienta sunt de obicei primii care devin victime ale accidentelor de munca. Reprezentantii ITM spun ca in primii 16 ani petrecuti pe piata muncii unul din doi angajati a suferit cel putin o accidentare.

indexNumai in ultimul an in judetul nostru au avut loc 187 de evenimente dintre care 19 au fost accidente mortale. 4 au fost accidente colective de munca, unul dintre ele s-a soldat cu invaliditate permanenta si alte 163 au fost cu incapacitate temporara de munca. In 5 dintre cazuri a fost vorba chiar despre boli profesionale. La momentul de fata sunt in curs de cercetare 28 de accidente de munca dintre care 8 sunt evenimente mortale iar restul cu incapacitate temporara de munca. In incecarea de a proteja angajatii la locul de munca inspectorii ITM au facut anul trecut sute de controale in care au verificat normele de securitate si sanatate in munca in domeniul constructiilor, utilizarea echipamentelor de munca si tehnologiilor de exploatare in pachetele forestiere, inclusiv la transportul masei lemnoase pe drumuri forestiere sau prevenirea exploziilor in sectorul extractiv. Inspectorii au mai avut in vedere timpul de odihna al conducatorilor auto dar si intreprinderile mici cu mai putin de 20 de angajatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Investitii in cimitir

Investitiile la Cimitirul Municipal continu si in acest an. Consilerii locali au aprobat proiectele de investitii pentru parcare, rigole si garduri imprejmuitoare. Reteaua electrica de distributie a Cimitirului va costa peste 1,1 milioane de lei si va fi compusa din peste 100 de stalpi de iluminat pe led si va […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro