The Beach Bots

Hila Ovidiu

Cei mai puternici roboti creati de studenti si-au dat intalnire vineri la Sibiu in cadrul unei noi editii a concursului european de robotica. La competitia nationala, RobotX au particpat 3 echipe de sibieni. Tema concursului din acest an a fost „The Beach Bots”. Castigatorii acestei etape vor reprezenta tara noastra la faza continentala.

O noua editie a concurusului RobotX s-a desfasurat vineri la Sibiu. Este primul an in care copmpetitia se bucura si de participare internationala. La cea de-a 12-a editie au participat 6 echipe. 3 au fost compuse din studenti sibieni, una din Polonia, una din Cluj si una din Bucuresti. In ultimii 7 ani etapa nationala a fost castigata de catre concurentii sibieni si robotii construtiti de ei. In acest an, roboteii au avut misiuni specifice concediilor oamenilor. Adica au trebuit sa construiasca diferite castele, sa pescuiasca si sa adune scoici. Polonezii au fost nevoiti sa participe la competitia desfasurata in tara noastra pentru ca in tara lor nu exista o etapa nationala iar fara aceasta nu pot participa la competitia europeana. Invingatorii etapei nationale vor reprezenta Romania la concursul european de robotica Eurobot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Saptamana voluntariatului la...Jandarmeria Sibiu

Timp de o saptamana 4 elevi de liceu din Sibiu au participat la Saptamana Voluntariatului la Inspectoratul de Jandarmi Sibiu. Acestia au avut ocazia de a particpa la toate activitatile cotidiene la care participa in mod obisnuit un jandarm, de la munca de birou si pana la patrularea in zonele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro