Termen limita pentru raportarile contabile

Hila Ovidiu

Operatorii economici trebuie sa depuna raportarile contabile pana in data de 16 august la Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu. Nedepunerea raportărilor in conditiile prevazute de ordin se sanctioneaza.

 

In Monitorul Oficial al României din 27 iunie 2012 a fost publicat pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2012 a operatorilor economici. In conformitate cu prevederile acestui ordin, Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2012 a operatorilor economici se aplica de persoanele carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Directiva a patra a Comunitatilor Economice Europene, si care in exercitiul financiar 2011 au inregistrat o cifra de afaceri peste echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro.Entitatile pot sa depuna raportarile contabile la registratura administratiilor finantelor publice din judetul Sibiu sau la oficiile postale, ori in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, având atasata o semnatura electronica. Incepând cu anul 2011, toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale se depun numai pe noile versiuni ale programelor de asistenta, in format PDF cu fisier xml atasat. Potrivit Anexei la Ordin, operatorii economici care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pâna la 30 iunie 2012, cei care in tot semestrul I 2012 s-au aflat in inactivitate temporara, precum si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii, nu intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2012. Numarul operatorilor economici care au obligatia depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2012 este de 4.393 la nivelul judetului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ghisee inchise in 15 august

In data de  15 august, ghiseele Serviciului Rutier, Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si cel al Serviciului Cazier Judiciar vor fi inchise. De aemenea, examenul de redobandire al permisului in cazul suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se va desfasura in data de 16 august. Examenul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro