Termen limita pentru 2%

Hila Ovidiu

Contribuabilii sibieni mai au au timp pana in data de 25 mai pentru a se decide asupra destinatiei sumei de 2% din impozitul pe venit anual datorat, pentru sponsorizarea entitatilor nonproft care se infiinteaza si functioneaza potrivit legii.

Mai aveti timp doar pana in data de 25 mai pentru a decide destinatia sumei de 2% din impozitul pe venit anual datorat pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit. Pentru repartitia acestei sume trebuie sa completati formularul cod 200 sau formularul cod 230, in functie de tipul de venit.In cazul veniturilor din salarii, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei celor 2% din impozitul anual prin completarea si depunerea la organul fiscal a formularului cod 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Si acest formular se poate depune online, cu semnatura electronica calificata, pe site-ul ANAF.  Obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand 2% din impozitul pe salarii si pe venitul anual impozabil revine organului fiscal competent. Nu se poate opta pentru sponsorizarea mai multor entitati nonprofit. Organul fiscal va prelucra doar prima optiune exprimata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oferta constanta

De mai bine de o luna de zile oferta de locuri de munca de la Sibiu ramane constanta. Saptamanal sunt disponibile intre 150 si 200 de locuri de munca. Pentru aceasta perioada Ajofm Sibiu anunta existenta a mai bine de 160 de job-uri oferie spre ocupare. Oferta pietei locurilor de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro