Terasele- profit pentru toata lumea

Hila Ovidiu

Terasele s-au dovedit o afacere profitabila in aceasta vara. Ca e criza sau nu, ca are sau nu prea mult ibani sibianul tot a iesit din casa si si-a cautat loc liber sub o umbreluta pe Corso de Sibiu. Patronii de terase au platit catre municipaliteate aproape 800 de mii de lei pentru spatiul din domeniul public pe care il ocupau insa profiturile lor au fost de cel putin trei ori mai mari.

Terasele amplasate in zona centrala a orasului s-au dovedit a fi o afacere profitabila pentru toata lumea. Patronii au scos bani frumosi din vanzarea racoritoarelor sau a cocktailurilor exotice care mai de care mai colorate si mai aromate, municipalitatea sibiana a facut bani frumosi din inchirierea spatiului public, iar sibienii sau turistii au avut unde sa se refugieze in zilele toride de vara. Pentru sezonul estival Primaria Sibiului a primit 51 de solicitari de inchiriere a spatiului public. Au fost amplasate terase pe 2225 de metri patrati, ir profitul a fost de proape 800 de mii de lei. In cazul in care vremea ramane frumoasa, este foarte probabil ca patronii de terase sa doreasca prelungirea avizelor de inchiriere a domeniului public.Au fost insa si situatii in care patronii nu au respectat prevederile legale in ceea ce priveste ocuparea domeniului public. Acestia au fost amendati. 25 de patroni au primit amenzi pentru ca au depasit suprafata alocata pentru amplasarea teraselor.Sumele incasate de municiplitate din amenzi au depasit 21 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale OPC la statiile de inspectie tehnica periodica

In saptamana care tocmai s-a incheiat inspectorii OPC Sibiu au verificat mai multe statii care efectueaza inspectia tehnica periodica a autoturismelor. Din cele 6 unitati verificate, la 4 au fost gasite nereguli. Amenzile date se ridica la 15.000 de lei. Aveti mare grija unde va duceti autoturismul pentru efectuarea inspectiei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro