Targul Creatorilor Populari

Hila Ovidiu

Evenimente unul si unul in acest sfarsit de saptamana. Daca in oras se desfasoara Artmania, pasionatii de traditiile poprului roman pot merge in Muzeul din aer liber la Targul Creatorilor Populari. Evenimentul se afla deja la cea de-a 29-a editie.

Cei care aleg muzeul in aer liber pentru a lua parte la Targul Creatorilor Populari din Romania pot intra in contact cu tot ceea e inseamna mestesug traditional. Vorbim aici despre arta Tesutului, a brodatului, a cusutului, a olaritului, a incondeiatului oualor, a cojocaritului, a confectionatului de masti, a sculpturii in lemn si os, sau a picturii de icoane pe sticla si lemn. Noutatea editiei din acest an o reprezinta prezenta mesterilor populari din zona Bacaului care au venit sa incante participantii la targ cu piese de port popular si tehnici de broderie din acea zona a Moldovei. De asemenea reprezentantii Teleormanului vin sa ii incante pe participanti cu prajituri, impletituri din coca si alte produse traditionale de patiserie, in timp ce harghitenii ii vor invata pe participanti sa impleteasca biciuri. Nu vor lipsi nici opincarii de Valcea.  Targul se desfasoara vineri intre orele 16.00 si 20.00, sambata intre orele 10.00 si 20.00 si duminica intre orele 10.00 si 18.00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Statiunile turistice, in vizorul inspectorilor DSVSA

Statuniile Ocna Sibiului, Bazna, Balea Cascada, Balea Lac, localitatea Jina, Muzeul Satului si terasele din centrul Municipiului Sibiu au fost verificate zilele trecute de inspectorii DSVSA Sibiu. Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii au aplicat 7 amenzi in valoare totala de aproape 5.000 de lei. Zilele trecute inspectorii Directiei Sanitar […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro