Targ de oferte educationale in Piata Mare

Targul ofertelor educationale si-a deschis portile miercuri in Piata Mare. Timp de doua zile scolarii care doresc sa invete o meserie sau sa beneficieze de sistemul de invatamant dual pot merge la targ pentru a consulta ofertele disponibile. Vin sa isi aleaga viitorii angajati cele mai mari firme din tot judetul.

Cele mai mari firme care activeaza in judetul nostru se plang in permanenta de lipsa fortei de munca scolita asa cum trebuie. Pentru a nu fi nevoiti sa importe forta de munca din alte tari, firmele, municipalitatea sibiana si Inspectoratul Scolar si-au dat mana in urma cu mai multi ani si au implementat si la noi in judet sistemul de invatamant dual. Importanta acestuia a crescut in timp iar la momentul de fata sute de tineri absolventi de gimnaziu se bat pentru a prinde un loc in clasele profesionale duale.

Invatamantul dual presupune atat prezenta la clasa pentru predarea teoriei cat si munca efectiva in fabrica partenera, astfel incat, la absolvire, elevul sa poata fi incadrat direct pe locul de unca unde a facut practica. Ba mai mult, vorbim si despre practica platita.

Targul ofertelor educationale se desfasoara miercuri si joi, in Piata Mare, intre orele 10.00 si 19.00.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS