Taierea ierbii …singura solutie pentru a scapa de capuse

Hila Ovidiu

Taierea ierbii este singura masura recomandata de specialisti pentru a scapa de problema capuselor. Desi mai bine de 600 de oameni au fost intepati pana la ora actuala, cei care se ocupa de aceasta problema spun ca folosirera insecticidelor nu este o solutie.

Problema capuselor este una intens dezbatuta de specialistii din mai multe institutii publice. Acestia se intalnesc aproape saptamanal la Prefectura in incercarea de a gasi solutii. Numai ca solutii le par sa se lase asteptate… specialistii in domeniu spun ca singurele masuri care pot fi luate sunt cele legate de taierea cat mai scurt a ierbii. Practic nu se recomanda folosirea insecticidelor. In consecinta, cu iarba taiata scurt, autoritatile locale asteapta ca daunatoarele insecte sa piara singure sau sa cada prada pasarilor care le vaneaza. Cu sau fara efortul institutiilor, mai bine de 600 de sibieni au foat muscati de capuse de la inceputul anului si pana in prezent. Specialistii dau insa asigurari ca in perioada urmatoare numarul acestora va scadea pana in luna septembrie cand este asteptat un nou val.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La un pas de tragedie

Doar o minune a dus la evitarea unei tragedii, vineri la pranz, pe B-dul M. Viteazu. Tencuiala unui bloc la care se lucra a cazut peste o toneta de flori si a distrus-o complet. Femeia care vindea de obicei acolo  trecut milimetric pe langa moarte, deoarece nu se afla langa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro