Sute de angajati la negru

Hila Ovidiu

In doar o saptamana de zile Inspectia Muncii a amendat dezi de firme pentru ca aveau muncitori angajati la negru. Cea mai grava situatie constatata este la Sibiu unde intr-o singura unitate comerciala au fost gasiti mai bine de 100 de angajati fara forme legale. Angajatorul s-a ales cu dosar penal. La nivel de tara in ultimele doua saptamani inspectorii de munca au efectuat sute de controale la diferiti agenti economici. Pentru munca la negru au fost amendati 556 de angajatori. La nivel de tara valoare amenzilor depaseste 2,6 milioane de lei. Cei mai multi angajati fara forme legale au fost depistati la Sibiu. Despre mai bine de 100 de persoane din totalul de 346 depistate. La Sibiu 105 angajati au fost depistati la un singur angajator. Acestuia i-a fost intocmit dosar penal pentru faptul ca avea la lucru mai mult de 5 angajati fara forme legale. Ramane de vazut insa ce va decide instanta in aceasta situatie. Pana acum, spun inspectorii ITM, nici un agent economic nu a ajuns dupa gratii in urma dosarelor penale pentru munca la negru.
La nivel de tara in domeniul relatiilor de munca s-au dat amenzi in valoare de aproape 2 milioane de lei. Cei mai multi bani, peste 1,3 milioane provin din amenzi pentru munca la negru. Inspectorii au mai depistat 48 de muncitori fara forme legale in Bucuresti si 43 in Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Colet suspect pe Nottara. Alarma falsa...

Alarmele false cu colet suspect par sa fi devenit o moda la Sibiu. In nici 3 saptamani au fost sesizate doua astfel de cazuri. Primul dintre ele a fost pe Mihai Viteazu iar cel de-al doilea pe strada Nottara. Pentru a doua oara in nici macar o luna de zile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro