Suplinitori plini de sperante

Hila Ovidiu

In judetul Sibiu gradul de ocupare cu personal didactic este aproape de suta la suta. Din cei 5.000 de dascali, lipsesc doar 13 fractiuni de posturi, adica mai putin de 6 cadre necesare. Si asta se va rezova in zile urmatore cand se vor termina in scoli examenele ptr posturile de suplinitori. Cum nu toti profesorii sau invatatorii au prins un loc la oras, ajungem la nici 50 de kilometri de Sibiu in comuna Poiana Sibiului. Aici pentru cei care vor sa devina dascali doar sperantele si visele lor sunt mari. Dar totul are un inceput.

La scoala unde invata copii celor din Marginime ii gasim pe proaspetii suplinitori: Ana Maria si Adelin. Ana Maria este din sibiu si de cateva zile a venit in Poioana ca si invatoare. E studenta in anul doi la stiinte economice si a colaborat o vreme cu o televiziune locala ca si realizator de emisiuni. Dar a dat toate acestea pentru moment pe meseria de dascalita. In scurt timp va avea examenul prin care va deveni suplinitor necalificat iar salariul ei va fi de 500 de lei. Emotile primelor zile sunt mari de amble parti, atat bobocii cat si invatatorea.Dintre cei doi proaspeti suplinitori, doar Adelin a urmat cursurile unei facultati in domeniul stiintelor exacte pe care le si preda. El este pasionat de matematica inca de mic. E la inceput dar e optimist ca va face treaba. Avantajul lui e ca nu face naveta. E din localitate si are sansa sa devina dupa examen suplinitor calificat iar mai tarziu titular pe post dupa alte examene. Reprezentantii inspectoratului scolar spun ca micile lipsuri din schema personalului didactic se vor completa in aceste zile dupa examenele din cadrul scoliilor unde e nevoie de suplinitori.Pentru cadrele didactice care aleg sa fie suplinitori la scolile de la tara, pe langa dotarea adusa la zi din unele scoli, singurul ajutor sta in decontatrea transportului pentru cei care fac naveta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

8300 de sibieni au probleme cu actele de identitate

Sibienii sunt chemati sa isi reactualizeze actele de identitate. Mai bine de 8 mii de oameni au la acest moment cartile de identitate expirate. Dintre cei somati aproximativ 1500 sunt tineri care au implinit 14 ani dar nu au inca actelele depuse pentru eliberarea buletinului.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro