Sunteti victime ale violentei? Iata ce puteti face!

Hila Ovidiu

Violenta in familie este o adevarata problema a societatii romanesti. Zilnic, zeci de copii si sute de mame sunt fictime ale agresiunilor fizice sau verbale. Politistii spun ca nu pot interveni decat daca persoanele vatamate depun plangere. Chiar si asa, este bine de stiut ca, inainte sa fie tratata, violenta in familie poate fi prevenita. Oamenii legii ofera cateva sfaturi in acest sens tuturor sibienilor.

In cazul in care sunteti victime ale violentei in familie, ati ajuns la concluzia ca nu mai puteti ramane sub acelasi acoperis cu persoana sau persoanele care atenteaza la siguranta dumneavoastra si v-ati decis sa scapati din acest cosmar, cel mai bine este sa sunati la Politie, sa mergeti sa depuneti o plangere si sa cereti ordin de restrictie. Sunt insa si situatii in care conflictele pot fi aplanate. Politistii va dau cateva sfaturi pentru diferite situatii.
Daca sotul dumneavoastra obisnuieste sa consume alcool in exces si sa devina violent atunci cand vaporii de alcool isi fac efectul, ascundeti din calea lui toate obiectele cu care v-ar putea provoca rani grave. Ne referim aici la cutite, surubelnite, vaze de flori sau alte obiecte cu ajutorul carora v-ar putea agresa. In cel mai rau caz faceti apel la vecini sa va gazduiasca in caz de necesitate si sa anunte politia in cazul in care aud scandal. Daca v-ati hotarat sa apelati la o masura drastica, aceea de a parasi domiciliul conjucal, nu uitati ca oricand puteti cere ajutor institutiilor abilitate si atat dumneavoastra cat si ceilalti membri aflati in pericol puteti beneficia de servicii gratuite de gazduire in regim de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragere la sorti pentru loturile vacante din Cartierul Tineretului

La o zi dupa Sarbatoarea Dragostei 18 familii norocoase vor afla ce lot vor primi in Cartierul Tineretului. Tragerea la sorti va avea loc la mansarda Primariei din Piata Mare. Dupa ce si-au reactualizat dosarele, 136 de tineri sibieni au intrat in cursa pentru un lot in Cartierul Tineretului. Concurenta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro