Succes de zile mari

Hila Ovidiu

Lucrarile expuse de Muzeul National Brukenthal la Luxembourg s-au bucurat de un succes fulminant. Piesele provenite de la Sibiu au fost admirate de catre 600 de persoane numai la vernisaj si alti 1600 de vizitatori s-au bucurat de colectia ce a apartinut baronului von Brukenthal numai in prima saptamana. Mai mult, oficialitatile luxembourgheze s-au aratat interesate sa viziteze Sibiul si mai ales Muzeul National Brukenthal pentru a vedea intreaga colectie ce a apartinut baronului.

Expozitia este una de anvergura internationala si a fost considerata drept cel mai important eveniment cultural al lui 2012 gazduit de Luxembourg. Expozitia a fost compusa din 95 de lucraria partinand Muzeului National Brukenthal. Este vorba despre 41 de picturi, 8 carti, 10 gravuri, o litografie, o piesa de mobilier, 11 medalii, un ceas, zece geme si zece minerale. Piesele expuse au avut medinrea de a contura portretului de colectionar al baronului Samuel von Brukenthal si relevarea colectiilor personale ale acestuia. Expozitia va mai ramane in Luxembourg pana la data de 15 octombrie. La intoarcerea in tara expozitia va putea fi vizitata si de catre publicul sibian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Disparuta de 3 ani, cautata de politie

Politistii sibieni au pornit in cautarea unei persoane disparuta de acasa de aproape 3 ani. Desi femeia a plecat de acasa in vara anului 2009, si nu a mai revenit, familia ei a sesizat politia de abia saptamana trecuta. Desi a disparut de acasa de aproape 3 ani, familia unei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro