Studiu: Munca peste program = probleme cu inima

admin

Studiul a fost facut pe o perioada de 11 ani, pe 6400 de angajati (4600 barbati) din Finlanda, Anglia si Franta, adica din nordul Europei, centrul Europei si sudul Europei.

„S-a constatat o legatura clara intre orele facute dupa programul normal de 7-8 ore si problemele cardiace, existand 369 de angajati care au suferit infarcturi, marea majoritate fiind din randul celor care au munci intre 10 si 11 ore pe zi”, a declarat una dintre cercetatoarele din proiect. Mai exact, angajatii care stau 3 sau 4 ore peste programul normal de munca sunt cei mai expusi problemelor cardiace.

Cazurile de infarct au fost mult mai prezente la barbati decat la femei si au fost puse pe seama stresului, insa, e adevarat, si in paralel cu alti factori ajutatori, cum ar fi fumatul sau alcoolul.

Practic, dupa efectuarea unui alt studiu, mai amanuntit, in viitor se va propune ca orele de munca peste program sa fie interzise in mod limpede prin contractele de munca si in asigurarile obligatorii de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hot cu experienta la 25 de ani

La doar 25 de ani este hot cu experienta. Politistii au reusit insa sa puna mana pe el. Tanarul este acum cercetat pentru intreaga activitate infractionala si a fost trimis in fata magistratilor. Este greu de explicat dar in zilele noastre tot mai muti tineri ajung sa aleaga „meseria” de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro