Strazi in lucru

Hila Ovidiu

36 de strazi vor intra in lucru in aceasta perioada. Imediat ce vremea o va permite Sibiul se va transforma intr-un imens santier. Suma investita in acest an pentru lucrari stradale este de 144 de milioane de lei. Majoritarea banilor provin de la BERD.

144 de milioane de lei vor costa lucrarile de la strazi de anul acesta. Cele mai multe interventii vor avea loc pe strazile cuprinse in pachetele licitate in urma cu un an din fondurile de la BERD. Dintre strazile pe care lucrarile au inceput deja de anul trecut, in aceasta primavara pe Sturza, Closca, o parte din Strada Cimitirului si Moreni se va turna ultimul strat de asfalt, in timp ce pe Saligny, Horia, Mozart si Doja mai trebuie executata doar semnalizarea rutiera si amenajate zonele verzi. Pe strada Cerbului se va lucra cat de curand pentru turnarea stratului de uzura si finalizarea trotuarelor. Pe strada Popovici Banateanu se asteapta asfaltul, pe tronsonul dinspre Soseaua Alba Iulia al strazii Cimitirului, pe Agricultorilor si Muncii lucrarile vor fi reluate de la stadiul de piatra sparta iar pe Ion Sion, Brazilor si St. O. Iosif se va trece la amenajarea straturilor rutiere. Tot din a ceasta primavara vor fi investiti peste 12 milioane de lei pentru amenajarea drumurilor din Cartierul Tineretului. Vor continua si lucrarile la podul de peste Cibin. Pe lista cu lucrari ce vor fi facute in perioada imediat urmatoare se mai numara si strazile Privighetorilor, Hochmeister, Prejbei si I.L. Caragiale unde vor fi reabilitate retelele de utilitati, Calea Turnisorului, strada Viitorului, strazile Muresului si Crisului,. Vor mai intrra in lucru si Calea Poplacii,  Calea Gusteritei, pe Calea Cisnadiei, Resita, Masinistilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. Soima, George Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Magheranului, strada Teilor si Strungului dar numai dupa ce vor fi licitate pentru atribuirea contractelor de lucrari. Municipalitatea mai incepe lucrari si pe strazile Faurului si Turnului dar si in Piateta Targul Pestelui. Aceste lucrari vor fi finantate cu fonduri structurale obtinute de primarie. Tot pe lista de lucrari de mare amploare a acestui an se numara si reparatiile capitale la viaductul Gara Mica.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alimentele la control!!!

Odata cu inceperea postului pascal produsele alimentare de origine non animala sunt la mare cautare. Si nu doar de catre sibienii care le consuma ci si de catre inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. In urma verificarilor au fost date 7 amenzi si 4 avertismente.   De cand […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro