Strategia de dezvoltare a judetului

Hila Ovidiu

La o luna de zile dupa ce a castigat alegerile seful Consiliului Judetean si-a prezentat proiectele pe care doreste sa le realizeze in cursul mandatului. Pe locuri fruntase se numara redeschiderea Spitalului Orasenesc Cisnadie, infiintarea unui sistem de coplata pentru Spitalul Judetean Sibiu si construirea de parcuri industriale in apropierea celor 9 orase din judet.

Strategia pusa la cale de catre Ioan Cindrea este realizata pe 7 domenii si se compune din 18 proiecte. Acestea urmaresc dezvoltarea economica prin realizarea de parcuri industriale, crearea unei piete volante care sa fie amplasata in parcarea Salii Transilvania, dezvoltarea Aeroportului International Sibiu si introducerea de curse low cost dar si construirea unui centru expozitional. In ceea ce priveste infrastructura se va avea in vedere proiectul realizat de catre Apa Canal, se va lucra la modernizarea intrarilor in judet si la realizarea de drumuri comunale si judetene. La capitolul dezvoltarii asistentei medicale spitalul judetean este pe primul loc. Aici sistemul de coplata ar putea fi de pana la 5 milioane. Ioan Cindrea nu a uitat nici de proiectele de dezvoltare a resursele umane unde se va avea in vedere proegatirea la nivel cat mai inalt a fortei de munca, proiectele pentru romi sau de asistenta sociale, proiectele de dezvoltare si promovare a traseelor culturale turistice, dar nici proiectele culturale si sportive. Aici se doreste comasarea celor mai multe evenimente pentru lunile mai si octombrie cand s-a dovedit ca se inregistreaza varful maxim al turistilor care viziteaza judetul. Pentru realizarea proiectelor pe care le are in vedere, seful Consiliului Judetean se bazeaza foarte mult pe fonduri europene. De asemenea in urmatoarea sedinta de Consiliu Judetean, consilierii vor avea pe masa si un proiect de rectificare bugetara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vama la raport

Reprezentantii Vamii Sibiu “trasi de urechi” de catre Prefectul Sibiului. Ovidiu Sitterli, reprezentantul Guvernului in teritoriu a fost nemultumit de raportul intocmit de catre acestia cu privire la fenomenul de frauda fiscala. In situatia in care seful de la Vama mai greseste inca odata, acesta si-ar putea pierde functia. Prefectul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro