Strainii nu mai vor muncitori romani

A scazut drastic numarul ofertelor de munca in strainatate!  Angajatorii din spatiul economic european ofera in aceasta luna spre ocupare mai putin de 300 de posturi vacante. Cei mai cautati sunt romanii dispusi sa lucreze in agricultura sau ca ingrijitori de batrani.

Romanii care nu s-au grabit sa prinda unul dintre locurile de munca vacante din spatiul european oferite spre ocupare in lunile trecute trebu9ie sa se grabeasca. Oferta s-a diminuat considerabil. Numarul posturilor vacante este sub 300.

Liderii in angajari din aceasta luna, olandezii, au mare nevoie de muncitori in agricultura. Pun la bataie 83 de locuri de munca vacante pentru culegatori de sparanghel sau capsuni si lucratori in sere cu legume sau flori.

Pe locul 2 in functie de numarul de posturi oferite pe ocupare sunt nehotaratii Brexit-ului. Marea Britanie cauta in tara noastra 75 de persoane dornice sa fie farmacisti, infirmieri sau ingrijitori de persoane la domiciliu.

In Germania, destinatia favorita de munca a romanilor, in special a celor din Transilvania, sunt disponibile 43 de locuri de munca vacante pentru macelari, personal de servire, personal de intampinare a oaspetilor, comandanti de nava, marinari, operatori masini, bucatari, camersite, tehnicieni electronisti, tamplari, croitori de decoratiuni, instalatori si soferi de camion.

Tarile nordice sunt tot mai mult in cautare de romani dornici de munca. Norvegia spre exemplu, pune la bataie 27 de posturi pentru macelari, sudori, instalatori, vopsitori auto, tehnicieni, medici si antrenori de caiac. In Finlanda sunt disponibile 19 posturi  vacante pentru pavatori, vopsitori industriali si muncitori in constructii. Suedezii ofera spre ocupare 16 locuri de munca vacante pentru frezori, strungari si mecanici de utilaje grele.

Vecinii unguri anunta 10 posturi vacante, slovacii 12, belgienii 8 iar irlandezii doar 3.

No Comment

Leave a Reply

*

*