„Stiu si aplic” o noua editie a concursului de educatie pentru munca

Hila Ovidiu

Elevii din scolile sibiene sunt invatati de la varste fragede cum sa se protejeze la viitoarele locuri de munca. Pentru ei cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca organizeaza anual concursul „Stiu si aplic”. Anul acesta, la etapa judeteana au fost inscrise 6 scolare.

Saptamana aceasta la Liceul Henri Coanda din Sibiu a avut loc o noua editie a concursului „Stiu si aplic” organizat pentru cel de-al doilea an consecutiv de catre Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul nostru. Competitia destinata scolarilor este parte a unui proiect national, intitulat „Valente culturale ale securitatii si sanatatii in munca pentru formare unei culturi de prevenire in randul tinerilor din licee si scoli profesionale”.

Ideea acestui proiect a luat nastere dupa ce s-a constatat ca fie si doar pe timpul verii, tot mai multi tineri aleg sa munceasca inca de la varsta de 16 ani. Trist este ca necunoscandu-si drepturile multi dintre ei devin victimele angajatorilor rau intentionati. Fie nu le sunt intocmite forme legale de munca, fie nu le sunt respectate orele de odihna sau chiar mai rau nu le sunt oferite echipamentele de protectie necesare pentru desfasurarea activitatii si sunt supusi astfel riscului de accidentare la locul de munca. La faza judeteana a concursului din acest an au participat elevi de la Colegiul de Industrie Alimentara, Colegiul Tehnologic Marsa, Colegiul Tehnic Agnita, Liceul Henri Coanda, Scoala Nationala de Gaz si Colegiul Independenta. Au fost doua probe de concurs.Prima a fost o proba scrisa iar cea de-a doua o proba practica.

Cele mai multe premii au mers catre Liceul din Marsa, cel de la Medias si Liceul Henri Coanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vara se lasa asteptata...

Vara se lasa asteptata anul acesta! Luna mai se anunta una incarcata de precipitatii. Meteorologii spun ca vremea se incalzeste cu adevarat abia dupa jumatatea lunii iunie. Prognozele pe durata medie spun ca atat aceasta luna cat si urmatoarea vor fi incarcate de precipitatii. Nici temperaturile nu vor fi tocmai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro