Statuile din Parcul Astra, uitate de timp si de muncitorii care ar trebui sa le curete

George Baritiu, Andrei Saguna, Gheorghe Lazar sau Badea Cartan sunt doar cateva dintre personalitatile ale caror busturi si-au gasit un loc in Parcul Astra. Pacat insa ca nu si-au gasit un loc acolo si muncitorii care sa curete statuile sau sa ingrijeasca soclurile acestea. Busturile sunt pline de pete, de mizerie de la pasari iar unele socluri sunt crapate incat poti cu usurinta sa bagi degetul intre crapaturi.

Parcul Astra din Sibiu poarta cu mandrie 16  busturi ale unor romani care au facut istorie in vremea lor. Ne referim aici la personalitati de la Badea Cartan si pana la Mitropolitul Andrei Saguna. Cu totii sunt insa cazuti prada timpului, pasarilor si degradarii. Multe dintre soclurile statuilor sunt crapate. In unele zone crapaturile sunt atat de deschise incat incape cu usurinta un intreg deget. Alte statui sunt patate de la ploaie sau mazgalite cu grafitti. Busturile ghinionistilor care si-au primit amplasamentul sub pomi au cazut prada excrementelor de pasare.

Situatia ar putea fi cu usurinta rezolvata daca cei platiti sa curete statuile si-ar face cu sarguinta treaba. Conform caietului de sarcini aferent contractului licitat si adjudecat de catre municipalitate, firma castigatoare are obligatia de a curata cel putin odata pe luna statuile din Parcul Astra.

No Comment

Leave a Reply

*

*