Statiile ITP obligate sa isi monteze camere de supraveghere pe liniile de verificare tehica a masinilor

Incepand de astazi toate statiile ITP din tara sunt obligate sa aiba sistem de inregistrare video. In caz contrar li se suspenda activitatea. Masura a fost luata pentru a stopa falsificarea inspectiilor tehnice la masini.

Reprezentantii Registrului Auto Roman spun ca din cursul zilei de luni sistemele de inregistrare video in toate statiile ITP sunt obligatorii. Cele care nu si-au montat camerele de supraveghere a liniilor de inspectie periodica a autovehiculelor vor ramane fara autorizatie de functionare pana la implinirea conditiilor impuse de lege.

Pe langa cele doua camere de supraveghere obligatorii, propietarii de statii autorizate ITP trebuie sa aiba si un sistem de stocare a imaginilor care sa poata fi oricand puse la dispozitia RAR. Imaginile trebuie pastrate pe o perioada de 6 luni de zile. Camerele trebuie pozitionate in asa fel incat sa se vada foarte clar culoarea masinii inspectate si placutele de inmatriculare indiferent ca este zi sau noapte.

Sistemul de supraveghere trebuie sa permita inregistrarea activitatii de pe linia de ITP pe durata maxima de functionare respectiv de luni pana vineri intre orele 08.00 si 20.00 dar si in zilele de sambata intre orele 08.00 si 14.00.

Reprezentantii RAR mai spun ca s-a decis introducerea verificarilor ITP cu supraveghere video pentru a se impiedica efectuarea inspectiilor tehnice periodice fara prezentarea vehiculului sau cu utilizarea unui alt vehicul similar.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS