Stafilococ auriu in cazul toxiinfectiilor alimentare de la Medias

0
262

Cei 8 tineri care au ajuns la spital dupa ce au mancat la hotelul in care erau cazati in Medias au suferit de toxiinfectie alimentara de natura stafilococica. Rezultatele anchetelor derulate de catre Directia de Sanatate Publica au depistat pozitiv pentru stafilococ 4 pereparate culinare servite copiilor si 6 angajati ai unitatii hoteliere.

Reamintim faptul ca 8 minori veniti in judetul nostru pentru un cantonament la inot au ajuns la spital dupa ce in cursul unei seri au serivit cina la restaurantul hotelului in care erau cazati. Copiii au inceput sa se simta rau si au fost transportati la spital. In urma acestei situatii a fost deschisa o ancheta epidemiologica. Au fost prelevate probe din alimentele servite pe parcursul zilei celor mici. Vorbim aici despre branzeturi, mezeluri, supa de gaina, orez cu ciuperci, cartofi, snitel, chiftele, pulpa de pui si friptura de porc. Au fost prelevate probe si de la angajatii unitatii hoteliere.

Din cele 9 probe alimentare recoltate in doua s-a identificat prezenta staficlococului auriu. Din cele 27 de probe bacteriologice recoltate 6 au fost depistate pozitiv, tot cu stafilococ auriu. 3 din cele 14 teste de salubritate au fost necorespunzatoare din punct de vedere biologic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.