Sportul si dieta, arme eficiente impotriva asteniei

Primavara nu vine doar cu temperaturi mult mai mari decat ar fi normal pentru aceasta perioada ci si cu…astenie. Medicii spun ca starile specifice pot fi foarte usor tratate cu iesiri in aer liber, un pic de sport si o alimentatie sanatoasa.

Medicii spun ca astenia de primvara apare de obicei in lunile martie-aprilie si se manifesta prin apatie, dureri de cap, nervozitate, oboseala, somnolenta,lipsa de energie, lipsa concentrarii, nevoia de a plange, insomnie si chiar probleme de greutate. Vestea buna este insa ca astenia se poate trata in mai bine de 90 la suta din cazuri fara medicamente. Putin sport in aer liber si o alimentatie echilibrata pot face minuni. Doctorii mai spun ca de mare ajutor sunt si baile aromatice. Acestea au rolul de a relaxa atat nervii cat si musculatura. Pentru revitalizarea organismului se recomanda consumul de alimente verzi. La capitolul miscare se recomanda aerobicul in aer liber sau alergatul in parc. Pentru cei neobisnuiti cu efortul fizic sustinut sunt bune si simplele plimbari in aer liber.

Foarte rar si corelate cu alte probleme de sanatate, starile de astenie pot degenera in depresie. Aici este nevoie de interventia unui medic specialist care sa prescrie tratamentul specific.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS