Spitalele reduc programul de vizite pentru a proteja pacientii

Hila Ovidiu

De teama imbolnavirilor, spitalele iau masuri drastice! La Spitalul de Pneumoftiziologie de exemplu timpul maxim permis pentru o vizita este de maxim 15 minute iar la Spitalul Judetean se interzice accesul copiilor.

Epidemia de gripa recunoscuta astazi de Ministerul Sanatatii, la nivel national, determina spitalele sibiene sa ia masuri speciale pentru a prevebni imbolnavirile. La Spitalul Judetean spre exemplu, s-a decis limitarea programului de vizita pentru o singura ora pe zi la toate sectiile unitatii medicale. Pana acum, sub acest program de vizite, functionau doar Maternitatea si Infectioasele. Fiecare sectie isi va stabili propriul orar de vizita iar acesta va fi afisat la intrarea in sectie. De asemenea, fiecare pacient va avea posibilitatea de a primi vizita unui singur apartinator. Li se interzice accesul vizitatorilor care prezinta simptome de boala respiratorie cum ar fi raceala, viroza, pneumonie, gripa. Cea mai drastica masura este insa cea legata de copil. Pana la depasirea focarului nu se permite accesul niciunui copil in spital!
Masuri speciale au fost luate si la Spitalul de Boli Pulmonare. Aici durata maxima a unei vizite a fost limitata la 15 minute pe zi. La fel este permis accesul unui singur apartinator pentru un singur pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S+a decis sistarea cursurilor pentru 3 clase de elevi!

Epidemia de gripe si viroze loveste si in scolile sibiene. 3 unitati de invatamant au cerut suspendarea cursurilor pentru urmatoarele 3 zile pana la intrarea in vacanta. Seful ISJ spune ca sunt si cazuri unde parintii au decis sa isi protejeze copiii tinandu-i acasa. Vorbim insa despre copii de gradinita, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro