Sorin Roşca Stănescu, eliberat condiționat din închisoare

0
419

Sorin Roşca Stănescu a fost eliberat condiționat din închisoare, după nouă luni petrecuți în spatele gratiilor. Tribualul Ilfov a respins joi, recursul procurorilor DNA și a dispus punerea în libertate a fostului senator PNL.

Sorin Roşca Stănescu a săpat de pușcărie după doar 9 luni petrecute în spatele gratiilor, în urma sentinței dispuse de Curtea de Apel București, în 2014, în dosarul Rompetrol.

Pentru bună purtare și pentru că îndeplinea condițiile eliberării condiționate, Sorin Roșca Stănescu a plecat acasă după 9 luni de închisoare.

Tribunalul Ilfov a respins contestaţia procurorilor şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, dispunând ca Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat.

În 15 mai, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat, în dosarul “Rompetrol”, în care a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare. Instanţa a admit atunci propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit că Sorin Roşca Stănescu a executat o treime din pedeapsă şi întruneşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

La ieșirea din penitenciarul Jilava, Sorin Roșca Stănescu a declarat presei că în spatele gratiilor sunt mulți oameni nevinovați și că din păcate Parlamentul României nu mai este funcțional și că justiția nu este independentă.

Senatorul PNL a fost condamnat, în 7 octombrie 2014, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul “Rompetrol”, pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanţa a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au lăsat nesoluţionată partea civilă legată de Patriciu.

Prin aceeaşi decizie, Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Gabriela Victoria Anghelache, fost preşedinte al CNVM, a primit o pedeapsă tot de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru aceeaşi faptă. Paul Gabriel Miclăuş, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucşă, administrator şi director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit şase ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de închisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de închisoare, Petrică Grama, fost şef al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, la doi ani şi patru luni de închisoare, Victor Eros, fost membru CNVM, la doi ani de închisoare cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, la trei ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.