Somaj in crestere

Incepe sa creasca rata somajului!!! Fata de luna trecuta s-a inregistrat o ascensiune de 0,03 puncte procentuale. La momentul de fata in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca sunt inregistrate aproape 3600 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Numarul de someri a crescut cu 0.03 puncte procentuale. Din cei aproape 3600 de someri inregistrati mai putin de o mie beneficiaza de indemnizatie. Restul sunt someri neindemnizati. Aproape 2500 din numarul total de someri provin din mediul rural. In ceea ce priveste repartizarea pe varste, 25% din cifra totala de someri inscrisi in evidentele Ajofm au intre 40 si 49 de ani.Vorbim despre un nmar de 891 de oameni.  Lor li se adauga 759 de someri care au peste 55 de ani. La fel de greu par sa isi gaseasca un loc de munca si cei care la momentul de fata au varste cuprinse intre 30 si 39 de ani. Sunt in evidetele ajofm 732 de persoane incadrate incadrate in acest segment de varsta.

La polul opus, cei mai putini someri au varste cuprinse intre 25 si 29 de ani.

Din totalul somerilor aproape jumatate nu au studii deloc sau au cel mult scoala primara. Alti aproximativ 30 la suta au facut gimnaziul ori scoli profesionale. Cei mai putini someri, 7% au studii superioare.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS