Somaj in crestere

Hila Ovidiu

Peste 9 mii de sibieni nu au la momentul de fata un loc de munca. Cei mai multi dintre acestia nu beneficiaza nici macar de indemnizatie de somaj. 120 dintre ei au ramas fara loc de munca in luna februarie.

indxDin cei peste 9 mii de someri, 120 au ramas fara loc de munca in luna februarie. Peste 3600 din cifra totala sunt persoane din municipiul Sibiu. La Medias sunt inregistrati cam 2600 de someri, la Agnita mai bine de 1400 de persoane iar la Dumbraveni putin sub o mie. Cei mai putini someri sunt la Avrig si Cisnadie. Cei mai multi oameni care isi pierd locurile de munca sunt cei care au doar studii primare, gimnaziale sau profesionale. Vorbim in cazul de fata despre aproape 7500 din numarul total de someri inregistrati. Dintre acestia doar 2800 primesc indemnizatie. Cele mai multe persoane fara un loc de munca se afla la varsta critica, adica au intre 40 si 50 de ani. De obicei acestia sunt cel mai greu de reintegrat pe piata muncii. Au nevoie de cursuri de recalificare si chiar si asa recrutorii sunt sceptici in privinta capacitatii lor de a tine pasul cu generatia tanara. La polul opus sunt cei cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani. Doar 800 de persoane incadrate in acest segment de varsta ingroasa randurile celor lipsiti de un job stabil. Prin eforturile celor de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu in cursul lunii trecute au reusit sa isi gaseasca un loc de munca aproximativ 690 de sibieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Leul, in depreciere fata de monedele internationale

Leul a luat-o din nou la vale. Cea mai mare depreciere din aceasta saptamana a avut-o fata de moneda americana. Cursul zilei a fost de 4.1796 lei pentru un dolar. Pentru oamenii de rand asta inseamna scumpirea tuturor produselor de import pentru care se plateste in dolari… Primavara nu se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro