Soferii straini, indrumati de plitistii rutieri

Hila Ovidiu

Politistii rutieri desfasoara in aceste zile o ampla campanie de prevenire a evenimentelor rutiere in care sunt implicati conationalii nostri care lucreaza in strainatate si care, la sfarsit de concediu, se intorc la munca. Pentru aceasta, oamenii legii ii opresc pe acesti soferi pentru a verifica daca sunt odihniti, si chiar le recomanda rute sigure, neaglomerate.

De un astfel de “tratament” preferential au parte in aceste zile zeci, chiar sute de romani care muncesc peste horate si care se intorc la servici, dupa concediul petrecut in tara. Politistii rutieri sibieni ii opresc nu pentru a-i sanctiona, ci pentru a vedea daca sunt odihniti si pentru a le da indrumari, sa ajunga in siguranta la destinatie. Oamenii legii stiu din experienta ca acesti soferi care au de parcurs sute, chiar mii de kilometri apasa cam tare pedala de acceleratie si nici nu se odihnesc. Astfel se produc evenimente rutiere cu urmari foarte grave. Pentru a preveni astfel de tragedii, oamenii legii si-au marit efectivele care supravegheaza drumurile nationale si ii au in vedere in special pe conducatorii de autoturisme inmatriculate in alte tari.Spre marea multumire a politistilor, majoritatea soferilor care lucreaza in strainatate le respecta indicatiile.Insa, in cadrul actiunilor desfasurate, politistii rutieri au si surprize mai putin placute. Acestea sunt reprezentate de voitezomanii autohtoni, la fel de periculosi in trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale in deconcentrate

Deconcentratele in colimatorul ITM. Dupa doi ani de la ultimul control inspectorii vin din nou sa verifice institutiile publice. De aceasta data primariile vor fi lasate mai la urma. Spitalele, primariile si multe alte institutii deconcentrate vor intra de la jumatatea lunii viitoare sub lupa inspectorilor ITM. Acestia vor verifica […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro