Sistem de credite garantat de stat special pentru tineri

Hila Ovidiu

Guvernul a aprobat in cadrul sedintei din aceasta saptamana, prin ordonanta de urgenta, proogramul „Investeste in tine”. Vorbim despre un proiect dedicat in special tinerilor prin intermediul caruia acestia vor putea accesa credite cu dobada zero in valoare de pana la 40 de mii de lei.

Reprezentantii Guvernului spun ca isi doresc ca prin acest program sa creasca puterea fortei de munca in acele zone ale tarii unde piata muncitorilor calificati pe diverse meserii este foarte saraca.

Marii beneficiari ai acestui program cu fonduri garantate in proportie de 80% de catre stat ar trebui sa fie tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani care inca sunt in sitemul de invatamant si care vor sa urmeze cursuri de calificare.

Pentru un aastfel de credit pot aplica insa toate persoanele de pana in 55 de ani.

Daca aplicantii pentru credit se angajeaza in timpul derularii programului pot beneficia in plus de o suma de 20 de mii de lei.

Banii din suma creditata se acorda esalonat in functie de facturile prezentate de catre solicitanti. Sumele creditate pot fi folosite pentru proiecte de educatie, cultura, sanatate si sport sau amenajarea locuintei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai putini sibieni intepati de capuse

A fost depasit primul varf de sezon in ceea ce priveste capusele. Numarul cazurior este in scadere deja de doua saptamani. In ultimele 7 zile au fost raportate 173 de cazuri. Numaurul este cu aproape 30 de cazur mai mic decat cel inregistrat saptamana trecuta. Atunci peste 200 de sibieni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro