Singuri pe lume?

admin

singuri_pe_lume_cop_1„Wentzel van Huyssteen demonstrează elegant cât de satisfăcător de complementare pot fi, la urma urmei, viziunile ştiinţifică şi teologică asupra evoluţiei. Într-o manieră de adevărat maestru, el evocă misterul originilor omului prin fabuloasa prismă a străvechii şi uimitoarei arte din peşterile paleoliticului.“ (IAN TATTERSALL — Muzeul American de Istorie Naturală)
„Singuri pe lume? este un important pas înainte în discuţia despre ştiinţă şi religie. J. Wentzel van Huyssteen sapă adânc în antropologie şi arheologie, pentru a înţelege cum funcţionează mintea omului şi a prezenta într-o nouă lumină o chestiune teologică esenţială: ce înseamnă a fi făcut «după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu». Este o carte pe care ar trebui s-o citească atât credincioşii, cât şi cei care nu cred.“ (MICHAEL RUSE — Universitatea Statului Florida)

„O discuţie valoroasă şi necesară despre unicitatea omului, provocată de un teolog de frunte şi un bun cunoscător al progreselor ştiinţifice în materia originilor omului.“ (KEITH WARD — Universitatea Oxford)

Teologul şi filosoful de origine sud-africană Jacobus Wentzel vrede van Huyssteen (n. 1942) s-a stabilit în Statele Unite ale Americii în 1992, devenind primul titular al Catedrei de Teologie şi Ştiinţe „James I. McCord“ a Seminarului Teologic de la Princeton. Este master în Filosofie al Universităţii din Stellenbosch (Africa de Sud) şi doctor în Teologie Filosofică al Universităţii Libere din Amsterdam, specializat în filosofia ştiinţei şi epistemologie religioasă.
Din 1972 până în 1991, a fost şeful Catedrei de Religie de la Universitatea din Port Elizabeth (Africa de Sud) şi a publicat numeroase articole şi cartea Theology and the Justification of Faith: Constructing Theories in Systematic Theology (1989), distinsă cu Premiul Andrew Murray şi cu Premiul Venter pentru Excelenţă Academică.
Din septembrie 2000, face parte din comitetul de consilieri ai Fundaţiei John Templeton.
Profesorul Van Huyssteen este membru al mai multor comitete şi societăţi academice naţionale şi internaţionale: al Comitetului de Conducere al Secţiei de Religie şi Ştiinţă a Academiei Americane de Religie; al Societăţii Teologice Americane; membru pe viaţă al societăţii Clare Hall de la Universitatea Cambridge; membru pe viaţă al Centrului de Cercetare Teologică de la Universitatea Princeton; membru fondator al Societăţii Internaţionale de Ştiinţă şi Religie; al Comitetului Director al Institutului Metanexus.
Este membru al comitetelor editoriale ale revistelor de specialitate: American Journal of Theology and Philosophy, Nederduits Gereformeerde Teologiese Tydskrif şi Journal of Theology and Science şi a publicat în 2003, la editura MacMillan, Encyclopedia of Science and Religion, în 2 volume.
Până în aprilie 2004, când a susţinut la Universitatea din Edinburgh ciclul de Conferinţe Gifford, publicate în acest volum, a conferen­ţiat în Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Franţa, Polonia, Danemarca, Suedia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Italia, Rusia, Japonia, Hong Kong, China şi Coreea de Sud.
J.W.V. Van Huyssteen este şi cel dintâi laureat, în 2007, al Premiului Andrew Murray / Desmond Tutu pentru Teologie.

Volumul de astazi din Rubrica Nationala INIMA DE CARTE, va este oferit de Editura Curtea Veche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Artistii Eveniment Gold: Maria Nazionale

Maria Nazionale s-a născut în Torre Annunziata, provincia di Napoli, şi şi-a început cariera muzicală în jurul vârstei de 13 ani, cântând melodii clasice napoletane. A fost remarcată pentru talentul său desăvârşit de către cei de la EMI Labels, împreună cu care şi-a lansat primul album intitulat “Maria Nazionale”. Odată […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro