Sindicatele din agricultura nemultumite de impozitarea subventiilor

Hila Ovidiu

Sunt foc si para pe guvernanti. Vorbim despre agricultorii si fermierii din intreaga tara. Acestia nici nu vor sa auda de noul proiect de lege conform caruia ar urma sa fie impozitate si subventiile. Oamenii spun ca in aceasta perioada au nevoie de ajutor pentru a trece peste pagubele secetei de asta vara nu de biruri noi. Pentru a dezbate subiectul fermierii din judet si-au dat intalnire vineri la Sibiu.

Agricultorii si fermierii din tara au un mare motiv de suparare. Acestia sunt in situatia de a ramane fara o parte din subventii din cauza unei ordonante de urgenta care prevede impozitarea acestora. Oamenii spun ca si asa ajutoarele pentru sectorul agricol sunt mici, iar daca mai sunt si impozitate nu vor mai ramane in mana cu nimic. Vineri la Sibiu agricultorii si fermierii din judet s-au intalnit cu presedintele federatiei Agro Star. Sectorul crescatorilor de ovine este cel mai afectat de ultimele norme date de Guvern. Crescatorii de animale spun ca nu mai pot face fata costurilor cat mai mari. Seceta din vara i-a afectat foarte mult pentru ca au ramas fara furaje. Daca vor mai fi nevoiti sa plateasca si impozit pe subventii oamenii vor renunta la cresterea animalelor. Daca prevederea va trece de votul Parlamentului ii va afecta in efinitiv pe cumparatorii de rand care vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru alimente si produse de origine animala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi sensuri unice

Atentie soferi!!! Au aparut primele modificari ale sensurilor de circulatie din acest an. Au fost institutite sensuri unice pe strazile Cantemir si Barsei. Municipalitatea sibiana s-a tinut de cuvant si a reinceput seria de modificari in trafic. Dupa ce joi anuntau realizarea a 7 noi sensuri giratorii in oras, institutia […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro