Simularea Bacalaureatului, neinteresanta pentru liceeni

Aproape 13 la suta dintre liceenii care dau in vara Bacalureatul au chiulit joi la ultima proba de simulare. Multi tineri au ales sa lipseasca pentru ca nu s-au simtit pregatiti sa afle care este nivelul lor real de cunostinte.

Ar fi trebuit sa fie joi in salile de clasa pentru a sustine simularea ultimei probe de bacalaureat un numar de 2579 de elevi. N-au fost interesati insa sa sustina examenul decat putin peste 2200. Restul de 330 de liceeni nu s-au simtit suficient de motivati pentru a merge la scoala sa sutina proba si sa afle exact care este nivelul lor de cunostinte acum, cu cateva luni inainte de examenul de maturitate.

In functie de profilul liceului unde au fost repartizati, liceenii au avut de sustinut probe la chimie, fizica, biologie, informatica, geografie, logica, psihologie, economie, sociologie, filosofie sau educatie antreprenoriala.

Culmea este ca, spre deosebire de probele trecute ale simularii cei mai multi absenti vin de la formele de invatamant cu predare de zi. Vorbim aici despre 175 de copii care au simtit ca nu sunt pregatiti sa sustina nici macar simularea acestei probe. Din invatamantul cu frecventa redusa au lipsit 95 de liceeni iar de la seral 60.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi prieteni cu paharul, "cadorisiti" cu dosare penale

2 soferi s-au ales cu dosare penale in ultimele 24 de ore. Ambii au fost prinsi beti la volan. Unul dintre ei a provocat un eveniment rutier pe Soseaua Alba Iulia. 2 ghinionisti, prieteni cu paharul plin cu licori alcoolice, au dat nas in nas cu oamenii legii. Pentru ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro