Simpozion dedicat Zilei Nationale

Hila Ovidiu

Ziua tuturor romanilor a fost sarbatorita mai devreme la Scoala de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta “General Eremia Grigorescu”. Aici a avut loc un simpozion cu tema “1 Decembrie 1918-eveniment fundamental al istoriei Romaniei. Luni se implinesc 96 de ani de la Marea Unire.

28.11.2014 09:56Luni se implinesc 96 de ani de la Marea Unire. Seria evenimentelor dedicate zilei nationale a inceput inca de vineri. La Artilerie a avut loc un simpozion dedicat celei mai importante zile a istoriei romanilor. Simpozionul a inceput cu intonarea imnului. Printre cei care au luat cuvantul s-a numarat si Alexiu Tatu, seful Arhivelor Nationale Sibiu. Acesta a vorbit despre ideea de unitate nationala. Prima provincie care s-a unit cu tara a fost Basarabia. Cel de-al doilea mare moment important in procesul de reintregire nationala a avut loc in noiembrie 1918. In acelasi an la 1 decembrie a avut loc Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia cand s-a hotarat soarta a ceea ce numim astazi Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Program modificat

Circulati cu mijloacele de transport public? Daca da, e bine sa stiti ca in 30 noiembrie si de Ziua Nationala acestea vor circula doar pe anumite rute si vor avea un program special. Circulatia va fi inchisa pe bulevardul Corneliu Coposu in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie. Masura […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro