Simpozion dedicat Zilei Europei

Hila Ovidiu

In fiecare an, la 9 mai este sarbatorita Ziua Europei. Sarbatoarea are o insemnatate speciala mai ales pentru romani care de-a lungul istoriei au fost greu incercati in lupta lor pentru obtinerea independentei statale. Momentul a fost marcat la Scoala de Artilerie printr-un simpozion.

artilerieZiua Europei sarbatorita in fiecare an la data de 9 mai a fost marcata mai devreme la Scoala de Artilerie din Sibiu printr-un simpozion cu tema “9 Mai- zi cu tripla valenta in istoria Europei si a Romaniei”. Asa cum si titlul ii spune, simpozionul a fost axat pe obtinerea Independentei de Stat a ceea ce numim astazi Romania. Seful Arhivelor de Stat Sibiu, Alexiu Tatu, a vorbit despre Razboiul pentru Independenta de Stat a Romaniei asa cum a fost el oglindit in documentele straine. Expunerea a fost o adevarata lectie de istorie oferita celor prezenti. Documentele straine sunt importante pe de-o parte pentru faptul ca ofera informatii cu privire la zona Balcanilor si implicit a Principatelor Romane. Mare parte dintre informatiile detinute vorbesc despre o Europa in care dorinta de eliberare curgea prin venele tarilor asuprite. Reamintim faptul ca 9 mai 1877 este ziua in careMihail Kogalniceanu, Ministru de Externe la acea vreme, rostea declaratia de independenta. Tot in 9 mai, dar anul 1945 se incheie cel de-al doilea Razboi Mondial, confruntare armata in care tara noastra a avut un rol deosebit de important. 9 mai reprezinta acum pentru toti romanii intruparea idealurilor pentru care au murit inaintasii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bagat in spital pentru 140 de lei si o verigheta

3 barbati au ajuns pe mana politistilor dupa ce au agresat un localnic in localitatea Vale. Acestia au patruns peste victima in casa si dupa ce i-au aplicat cateva lovituri i-au furat verigheta de pe deget si suma de 140 de lei. Talharii au ajuns in cursul zilei de vineri […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro