Sibiul trebuie sa plateasa daca vrea in UNESCO

Hila Ovidiu

In teorie trebuie sa plateasca statul. In practica va plati municipalitatea. Vorbim despre intrarea Sibiului in patrimoniul UNESCO> daca acest lucru se va intampla, primaria orasului va plati 90 la suta din suma necesara. Norocul nostru ca municipalitatea sibiana dispune de aceste sume.

240 de mii de lei in 2 ani. Atat trebuie sa plateasca municipalitatea sibiana pentru ca Sibiul sa intre in Patrimoniul Unesco. Protocolul intre Primaria Sibiu si Institutul National al Patrimoniului a fost semnat in aceasta toamna. Acesta prevede ca institutia sibiana sa achite suma in urmatorii doi ani cat va dura scrierea dosarului. Chiar si in aceste conditii edilul municipliului spune ca ar fi un mare beneficiu daca Sibiul ar deveni sit UNESCO. Cu toate acestea edilul este sceptic asupra faptului ca Sibiul va deveni prea curand sit UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi “penali” pe sosele

Politistii rutieri sibieni au avut un sfarsit de saptamana foarte incarcat. Au depistat zeci de soferi care au incalcat normele rutiere si au ramas fara permise. Altii au fost mai neinspirati si au consumat alcool inainte de a urca la volan, suficient cat sa se aleaga cu dosar penal si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro