Sibiul, in topul judetelor cu somaj redus

Hila Ovidiu

Sibiul se afla pe locul 12 in topul judetelor cu cel mai mic somaj. Cel mai mic somaj din tara se inregistreaza in judetele Ilfov si Timis, iar la polul opus sunt Vasluiul si Teleormanul. In judetul nostru, localitatea cu cel mai mic somaj este Poiana Sibiului.

Sibiul este in top 15 judete cu rata scazuta a somajului. Faptul ca in judetul nostru tot mai multe firme straine isi deschid sedii a facut din sistemul de recrutare o adevarata competitie. Pe primul loc in topul judetelor cu rata foarte scazuta a somajului este Ilfovul cu doar putin peste 2300 de someri. Locul 2 in top este ocupat de timis cu 4800 de someri. In Capitala rata somajului este de 1,91 la suta. Iar in arad de 2,42. In Sibiu rata somajului a fost calculata la 3,90%. Pe judete, la polul opus se situeaza Vasluiul cu o rata a somajului de peste 10 procente si un numar de mai bine de 16 mii de oameni fara loc de munca. Cei mai multi someri, aproape 20 de mii sunt insa in Teleorman. Pe localitati, in judetul nostru municipiul Sibiu are 841 de someri, Mediasul 675, Agnita 207, iar cisnadie 37 de someri inregistrati. Cei mai putini someri sunt inregistrati la Poiana Sibiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Investitii in Spital

Batranii si copiii, prioritate pentru Spitalul Judetean Sibiu. Maternitatea si bazele de tratament au fost primele modernizate. In curand va fi gata si centrul de telemedicina! In ultimii ani spitalele din Sibiu au intrat in operatiuni ample de modernizare. Vorbim aici despre Spitalul de Boli Pulmonare, cel de Psihiatrie si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro