Sibiul are un nou coordonator pentru Programul Naţional de Oncologie

Hila Ovidiu

Camelia Cătană, medic primar specialitatea hematologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, a fost desemnată coordonator al Programului Naţional de Oncologie, urmare a demisiei dr. Valeria Vălean, vizată de DNA în dosarul mitei mascate pentru medici.

Noul coordonator a fost numit în data de joi, 6 august, prin decizia managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Vasile Spinean.

“Ţinând cont de importanţa Programului Naţional de Oncologie pentru pacienţii instituţiei noastre, am dorit identificarea rapidă a unei persoane care să preia coordonarea sa şi ne bucurăm să anunţăm că am numit-o pe dna dr. Dr. Alina Cătană, care va prelua integral toate atribuţiile legate de program, astfel încât acesta să se deruleze fără sincope, ca şi până acum, iar pacienţii să beneficieze de tratamentul corespunzător”, a declarat Vasile Spinean.

Doctoriţa Cătană lucrează la Sibiu din anul 2006 şi este, de asemenea, şi coordonatorul subprogramului sindrom SIDPU (sindromul de imunodeficienţă primară), în cadrul Programului Naţional de Diagnostic şi Tratament pentru Boli Rare.

Coordonatorul monitorizează modul de derulare a programului naţional de oncologie, urmăreşte respectarea obligaţiilor asumate prin contractul încheiat cu CJAS pentru acest program şi asigură tratamentele pentru bolnavii de cancer.

În  Sibiu de la începutul anului,  un număr de 593 de pacienţi au beneficiat de Programul Naţional de Oncologie.

Schimbarea a survenit după ce dr. Valeria Văleanu, vizată de DNA în dosarul mitei mascate pentru medici, şi-a dat demisia din funcţia de coordonator al programului.

Vălean a renunţat la program, dar a rămas în continuare şefa Secţiei de Oncologie. Cabinetul şi casa doctoriţei au fost percheziţionate de DNA în luna iulie, în timpul achetei care vizează producători de medicamente ce ar fi oferit unor medici din județele Mureș, Sălaj, Sibiu, Bistrița și Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane și congrese internaționale, excursii în diverse țări, bunuri, foloase și alte servicii, condiționându-le de prescrierea unor medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Planor dispărut de joi, când a decolat de pe Aerodromul Ghimbav, căutat într-o zonă montană. MAI: Pilotul planorului are mare experienţă şi executa un zbor privat în zona Postăvarul

Un planor care joi la prânz a decolat de pe Aerodromul Ghimbav din judeţul Braşov şi nu a revenit la bază este căutat, vineri, de autorităţi, într-o zonă montană, după ce semnalul telefonului mobil al pilotului a fost detectat ultima dată în această zonă. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează, vineri, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro