Sibiul are nevoie de inca 40 de asistenti maternali

Hila Ovidiu

Direcria pentru Protectia Copilului angajeaza asistenti maternali profesionisti. Sunt disponibile aproximativ 40 de posturi. La momentul de fata 165 de persoane lucreaza in judetul nostru ca asistent maternal.

index Din cauza faptului ca tot mai multe femei aleg sa isi abandoneze pruncii. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu este in permanenta cautare de asistenti maternali profesionisti. La momentul de fata in acest sistem de plasament lucreaza mai bine de 180 de sibieni. Cererea este insa mult mai mare. Cei care isi doresc un post de asistent maternal profesionist trebuie sa aiba domiciliul in judetul nostru si sa aiba acces la servicii medicale si de educatie. Trebuie sa fie posesori de locuinta, sa aiba minim 10 clase absolvite si sa fie dispusi sa primeasca unul sau doi copii cu varste intre 0 si 3 ani in plasament. Nu se pot angaja ca asistenti maternali sibienii care au condamnari la inchisoare, parintii care au fost decazuti din drepturi, bolnavii cronici sau cu afectiuni psihice sau persoanele care si-au dat proprii copii in plasament.
Cei care reusesc sa obtina un post sunt incadrati cu salariul minim pe economie calculat la momentul de fata la 1050 de lei, beneficiaza de un spor de 15 la suta in situatia in care iau si cel de-al doilea copil in plasament, beneficiaza de un spor de 25 la suta daca aleg sa ia in plasament un copil cu handicap. Mai beneficiaza de alocatia lunara de plasament in valoare de 600 de lei pentru fiecare copil. Daca micutul are handicap alocatia este de 900 de lei. La aceste sume se adauga si alocatia de stat de 200 de lei pe luna pentru copiii de pana in 2 ani sau de 84 de lei pentru copiii de peste 2 ani. La momentul de fata 303 copii se afla in plasament la asistenti maternali profesionisti. Ultimii 10 au fost plasati in cursul acestui an dupa ce au fost abandonati de catre cele care le-au dat viata in spitalele din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zece medalii au obținut elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Elevii români au cucerit zece medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică desfășurată în Indonezia. Olimpicii români, participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (27 iulie – 4 august, Indonezia), au obţinut două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni. Precizăm că […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro