Sibiul are centru de asistenta medicala comunitara

Hila Ovidiu

Sibienii ce provin din categorii sociale defavorizate au acum un centru medical la care pot apela gratuit. Tot ceea ce trebuie sa faca acestia este sa dea un telefon la centru iar unul dintre asistenti se va deplasa la domiciliul persoanei care necesita ajutor. Centrul medical situat in vechea cladire a Primariei face parte dintr-un proiect pilot implementat in 10 judete ale tarii.

Sibiul este unul dintre cele 10 judete care beneficiaza de un centru pilot de asistenta medicala comunitara. Proiectul a fost pus la cale de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar si urmareste pe de-o parte acordarea de servicii medicale primare pentru persoanele care provin din categorii sociale defavorizate, iar pe de alta parte instruirea cadrelor medicale. Dotarea centrului cu mobilier, aparatura IT, truse medicale si articole de birotica a costat peste 13 mii de lei numai pentru centrul din Sibiu. De serviciile acestuia vor beneficia insa foarte multi oameni. Reprezentantii cabinetului spun ca o astfel de investitie era necesara la Sibiu. In cadrul centrului isi desfasoara activitatea 3 asistenti medicali comunitari si un mediator sanitar rrom. Centrul poate fi gasit in sediul vechi al Primariei in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala la camera 6. Primii bani au fost investiti de cartre Scoala Nationala, salariile cadrelor medicale vor fi platite de catre Ministerul Sanatatii iar Municipalitatea va acoperi costurile achizitionarii de mateiale sanitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Urmarit international, prins la Sibiu

Un tanar de 29 de ani, urmarot international, a gost identificat si retinut de catre angajatii Biroului Judetean de Politie Transporturi Sibiu. Barbatul era cautat inca de anul trecut, de cand pe numele sau a fost emis un mandat de arestare pentru savarsirea infractiunii de furt. Politistii sibieni din cadrul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro