Sibiul a platit timp de 4 ani bani pentru mai bine de 900 de handicapati… bolnavi inchipuiti

Din peste 1000 de persoane care aveau certificat de handicap la Sibiu 90 la suta au fost false. Aceasta a fost constatarea Comisiei Superioare ce a verificat bolnavii cu handicap de la noi. Prejudiciul adus statului de catre acestia a fost de 8 milioane de euro in 4 ani.

Povestea  certificatelor de handicap false a ajuns se pare la final. Nu inainte ca la Sibiu sa izbucneasca un scandal, sa urmeze controale dupa controale, sa se faca reevaluari ale handicapatilor si sa se dea un verdict: din 1057 de persoane luate la bani marunti de catre Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii 917 au fost acordate in mod fraudulos. Asta inseamna ca doar 140 de persoane sunt cu adevarat bolnave in realitate. Cei mai multi dintre acestia erau pensionari. Din peste 700 de batrani care beneficiau de pensii si diferite facilitati in baza certificatului de handicap, aproximativ 680 nu sufereau de nicio boala. Cei aproximativ 900 de bolnavi inchipuiti au prejudiciat statul cu aproximativ 8 milioane de euro in  doar 4 ani de zile.

One thought on “Sibiul a platit timp de 4 ani bani pentru mai bine de 900 de handicapati… bolnavi inchipuiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucian Gancea, comemorat de Ziua Politiei

Politistii romani care au fost ranioti la datorie anul trecut, nu au fost uitati de Ziua Politiei. Ei au primit placheta pentru merite deosebite. Singurul politist care si-a pierdut viata la datorie, sibianul Lucian gancea, a fost inaintat in grad post mortem, iar tatal sau a primit din partea conducerii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro