SIBIU – Situaţia Covid 19, la nivelul judeţului

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 894de persoane (dintre care 839 adulți și 55copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 587de persoane, iar 66persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 12persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 4 persoane
  • 50 – 59 de ani 4 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 512 de persoane aflate în carantină la domiciliu,și un număr de 22 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 61de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 51de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 116de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 29 iulie a.c., 233 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și pentru verificarea respectării măsurilor de izolare. Polițiștii locali au acționat îndeosebi pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.

Cu această ocazie, au fost verificate 419 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 23 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 6 mijloace de transport în comun.

Două persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 13 societăți, s-a aplicat o sancțiune contravențională: un avertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Misiune de ridicare a muniției rămase neexplodate

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-a deplasat, în data de 29 iulie a.c., în jurul orei 20:30, pentru căutarea și ridicarea unor elemente de muniție rămasă neexplodată, în municipiul Sibiu, strada Moara de Scoarță. La fața locului au fost identificate un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro