SIBIU – Situaţia Covid 19, la nivelul judeţului

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 832de persoane (dintre care 779 adulți și 53copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 563de persoane, iar 63persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 31 de persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 18 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 6 persoane
  • 50 – 59 de ani 8 persoane
  • 60 – 69 de ani 7 persoane
  • 70 – 79 de ani 2 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 413 de persoane aflate în carantină la domiciliu, un număr de 15 de persoane în izolare instituționalizată și un număr de 10 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 71de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de40de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 109de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 23 iulie a.c., 220 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.Cu această ocazie, au fost legitimate 132 de persoane și au fost verificate 8 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 15 mijloace de transport în comun. Polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu au identificat 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA,în cadrul a 12societăți, au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 leipentru comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - 22 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate.

Conform ultimelor date oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în prezent, un număr de 22persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate. De la începutul pandemiei, până în prezent, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro