SIBIU – Situaţia Covid 19

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 779de persoane (dintre care 727 adulți și 52copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 553de persoane, iar 59persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 9 persoanepe următoarele categorii de vârstă:

  • 40 – 49 de ani 2 persoane
  • 50- 59 de ani4 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 83de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de48de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 113de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de 20 iulie a.c., 205 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. 10 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA,în cadrul a 11societăți, și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru desfășurareaactivitățiiîn spații neautorizate sau neaprobate sanitar veterinar.

Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Frumos. Ceramic. Folositor. Un altfel de târg al olarilor în Muzeul ASTRA, ediția a VIII-a

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu,  organizează în perioada 24-26 iulie 2020, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Timp de trei zile, 26 de meșteri olari din Sibiu, Nocrich, județul Sibiu, Marghita, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro