SIBIU – Programul Laptele şi cornul, în şcolile sibiene

stiri redactie

În anul școlar 2019 – 2020, Consiliul Județean Sibiu a livrat produsele lactate, de panificație și fructele (mere) până în data de 10 martie 2020.

După anunțarea instituirii stării de urgență, CJ Sibiu a sistat livrările, iar în momentul în care s-a hotărât că până la încheierea anului școlar cursurile se vor desfășura în sistem on line,  CJ Sibiu a făcut demersuri pentru încetarea contractelor aferente distribuției de produse, în cadrul Programului pentru școli al României.

Precizăm că până la data de 11 martie 2020 nu au existat stocuri nedistribuite de produse la nivelul unităților școlare din județul Sibiu, iar contractele încheiate de Consiliul Județean Sibiu prevedeau doar plata produselor livrate către unitățile școlare.

Bugetul aferent programului, rămas necheltuit, va fi virat către bugetul național de stat, conform prevederilor legale în vigoare.

Cu toate că modalitatea de desfășurare a cursurilor în unitățile școlare pentru anul școlar viitor este incertă, CJ Sibiu a demarat achiziția aferentă Programului pentru școli al României. Conform legislației în vigoare, CJ Sibiu a optat de această dată pentru încheierea unui acord cadru pe trei ani: 2020 – 2023.

În prezent, Consiliul Județean Sibiu evaluează ofertele primite, termenul de evaluare fiind de 60 de zile lucrătoare, însă administrația județeană va încheia contractele până la începerea anului școlar 2020 – 2021.

Consiliul Județean Sibiu a publicat în SEAP joi, 16 iulie 2020, Declarația de participare pentru contractul ”Furnizare şi distribuţia de lapte și produse lactate, de fructe şi de produse de panificaţie în şcoli şi grădiniţe pentru perioada 2020-2023”.

Astfel, pentru lotul 1 ce vizează furnizarea de lapte UHT și iaurt,  și-a depus oferta un singur operator, SIMULTAN SRL din Orțișoara (județul Timiș). Valoarea contractului pentru trei ani variază între minim 9.483.012 lei și maxim 10.647.252  lei fără TVA.

Pentru lotul 2, destinat furnizării de mere, și-au depus oferta doi operatori economici: SC PRIORITAR IMPEX SRL din Călan (județul Hunedoara) și SC Mere Casa Panciu SRL din satul Sârbi (județul Vrancea), valoarea contractului variind între 4.346.380,50  lei fără TVAși 4.879.990,50  lei fără TVA.

Pentru lotul 3, destinat produselor de panificație, fie corn sau baton, alternativ cu biscuiți sau covrigi, s-au înregistrat trei ofertanți:

  • SC AGROSEMICU SRL, din Urlați (județul Prahova)
  • Asocierea SC Fagul Impex din Cluj_Napoca și SC Patisgal SRL din Galați
  • Asocierea ISIS PAN SRL din Craiova, GTPD SRL din Târgu Jiu și BISCOTTO SRL din comuna Sânmihaiu (județul Timiș)

Valoarea contractului variază între 10.273.263,00 lei fără TVA  și 11.534.523 lei  fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Ceremonie la IJJ

Astăzi, 23 iulie a.c., la sediul instituției a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unității și a drepelului de luptă, cu ocazia trecerii în rezervă a domnului colonel Costel-Daniel Dogaru. Comanda unității a fost preluată de domnul colonel Gândilă Dan – Marius, prim-adjunct al inspectorului șef. La final de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro